Gå til hovedindhold

Acetylen

Brændgas til svejsning og skæring

Anvendelse af acetylen

Acetylen (med den kemiske formel C2H2) er en brændgas, der sammen med oxygen anvendes til svejsning og skæring af stål, lodning, flammerensning og flammeretning. Air Liquide leverer acetylen, der anvendes til en række forskellige formål. ALPHAGAZTM 1 acetylen er vores produktnavn for acetylen med 99,6 % renhed, der anvendes som instrumentgas til AAS (Atomic Absorption Spectrometry).

Svejsning 

Acetylen bruges ofte i forbindelse med svejsning og skæring og bliver på almindelig basis brugt til blandt andet flammeskæring, flammerensning, flammetilretning, autogensvejsning og lodning (hårdlodning og blødlodning, førstnævnte også kaldet slaglodning og varmebehandling).

Forskning og analyse

Air Liquide leverer acetylen med forskellige renhedsgrader til laboratorier og analyser. Gassen kan eksempelvis bruges til kemisk syntese, som instrumentgas, som brændgas til analyseudstyr og til bestemmelse af tungmetaller.

Blandingsgasser

Acetylen er en vigtig komponent i mange gasblandinger til industriel brug og forskning. Gassen kan anvendes til både procesgasser, kalibreringsgasser og testgasser.

Levering af acetylen (C2H2)

Air Liquide leverer acetylen i flasker, i flaskebatterier med lavt tryk og som container-løsning med ti eller flere flaskebatterier i en specialbygget, temperaturstyret container. Hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning til køb af acetylen, er du meget velkommen til at kontakte os

Udstyr

Air Liquide tilbyder gasudstyr, så du så sikkert som muligt kan få din gas frem til det sted, hvor den skal bruges, for eksempel til gascentraler og udtagsposter.

Læs mere om udstyr og gastilbehør under Udstyr.

Tjenesteydelser

Air Liquide tilbyder alle de tjenesteydelser, du har brug for for at kunne anvende vores gasser så sikkert, effektivt og rentabelt som muligt.

Læs mere om vores tjenesteydelser:

Sikkerhedsdatablade og brochurer

Læs mere om acetylen:

Brancher, som anvender acetylen

Læs mere om anvendelse af acetylen i din branche:

Adresse

Høje Taastrup Vej 42, 2630 Taastrup