Gå til hovedindhold
Argon

Argon

Beskyttelsesgas til en række industriprocesser

Anvendelse af argon

Argon (med den kemiske formel Ar) anvendes som beskyttelsesgas i en række forskellige industriprocesser, fx inden for stål- og metalforarbejdning, fremstilling af bildele, elektronik, fødevareprocesser og til fremstilling af vin. Argon anvendes også ved fremstilling af glødepærer og vinduer med termoruder. Air Liquide leverer argon og argonblandinger i forskellige volumener og renhedsgrader.

Argon som beskyttelsesgas ved svejsning og skæring

Argon og argonblandinger anvendes ofte som beskyttelsesgas ved svejsning af aluminium, rustfrit stål, bronze og kobber (lysbuesvejsning), fordi argon-gas har en meget højere tæthed end luft. Som beskyttelsesgas ved TIG-, MIG-, MAG- og plasmasvejsning samt rodbeskyttelse danner argon en inert atmosfære, som forhindrer oxidation og andre kemiske forandringer, som er skadelige for svejseapparatet. Inden for stålproduktion fungerer argon som beskyttelse mellem det flydende metal og den omgivende atmosfære.

Air Liquide leverer argon og argonblandinger under vores produktnavn ARCAL™, som omfatter fire brugsklare beskyttelsesgasser. De dækker stort set alle typer svejsning i alle situationer og er pålidelige, nemme at bruge og sammensat til netop dine behov og krav til ydeevne.

Argon-flasker til laboratorier

ALPHAGAZ™ højrent argon til brug i laboratorier – fx kromatografi, nulstilling og forskellige former for analyser og processtyring – gør det nemmere for dig at sikre pålidelige og reproducerbare analyser. Kontakt os, hvis du har brug for rådgivning eller ønsker at få mere at vide om vores priser og leveringsmuligheder. Vi tilbyder også opfyldning af argonflasker.

Levering af argon (Ar)

Air Liquide leverer ren argon og argonblandinger i forskellige volumener og koncentrationer.

Har du brug for argon-gas i store mængder, kan vi levere den i flydende form via tankbil. Vi installerer i så fald en egnet tank og fordamper med kontrol af dit gasforbrug.

Har du brug for argon på flasker, er disse udstyret med en af vores moderne og smarte flaskeventiler, som indgår i det, vi kalder Top-familien, det vil sige SmartopTM, ALTOPTM, EXELTOPTM eller ALbeeTM.

Udstyr

Air Liquide forhandler et bredt udvalg af gasudstyr, så du kan få din argon-gas sikkert frem til det sted, hvor den skal bruges – for eksempel gascentraler og udtagsposter.

Læs mere om udstyr og gastilbehør under Udstyr.

Tjenesteydelser

Air Liquide tilbyder alle de tjenesteydelser, du har brug for for at kunne anvende vores gasser så sikkert, effektivt og rentabelt som muligt.

Læs mere om vores tjenesteydelser:

Adresse

Høje Taastrup Vej 42, 2630 Taastrup