Gå til hovedindhold
Air_Liquides_gas_kølemidler_til_HVAC_industrien

Køleindustri og aircondition

Miljøvenlige løsninger til HVAC-industrien

Air Liquide tilbyder miljøvenlige løsninger til dine behov inden for HVAC-industrien (Heating Ventilation Air Condition). Løsningerne er tilpasset gældende love og forordninger og omfatter både naturlige kølemidler og gasser til køle- og fryseudstyr, trykprøvning, læksøgning, svejsning og skæring. Vi har flere leveringsmuligheder, fx flasker, flaskebatterier, beholdere og bulkleverancer, alt efter hvor stor en mængde gas du har brug for. Du kan købe gasserne direkte hos os eller hos en af vores forhandlere i dit nærområde.

Læs mere i Air Liquides blog "Nye miljøvenlige standarder i Europa – en stor udfordring for køleindustrien".

Gas til kølesystemer: R744 kuldioxid

R744 kuldioxid (CO2)
R744 kuldioxid (CO2) er et miljøvenligt, naturligt kølemiddel med gode termodynamiske egenskaber, lavt energiforbrug og minimalt GWP (Global Warming Potential). Nye kuldioxidbaserede løsninger er på stærk fremmarch som erstatning for eksisterende kølemidler og kølesystemer, der på grund af lovændringer skal udfases. R744 kan anvendes til en række kølesystemer inden for industri, kommerciel køling, kontrolleret atmosfære, køle- og fryselagre, transportfartøjer og mobil aircondition.

R744 har et højere tryk og en lavere kritisk temperatur end andre kølemidler. Derfor er det nødvendigt med specialtilpasset hjælpeudstyr, fx kølesystemer designet til CO2, og personlige værnemidler. Når et kølekredsløb har en fyldningsvolumen, som modsvarer 500 ton CO2 eller derover, er det desuden et krav, at der installeres et lækagealarmsystem.

ALbee Cool – gasflaske til køle- og varmepumpeteknologi

ALbeeTM Cool Nitrogen er specialfremstillet til køle- og varmepumpeteknologi og anvendes hovedsageligt til varme- og airconditionsystemer. Dens tryk kan indstilles på mellem 0,5 og 50 bar, og den er udstyret med en 1/4-tomme SAE-tilslutning, så den hurtigt kan sluttes til et manometersæt. ALbee er en fleksibel bytteflaske, som også fås med svejse- og skæregas.

Du kan nemt bytte den tomme flaske hos vores forhandlere.

Gasser til læksøgning

ARCAL N5-5 til læksøgning
ARCAL N5-5 (5% hydrogen i nitrogen) er en almindelig gasblanding til læksøgning. Den er hverken brandfarlig, giftig eller miljøfarlig. Gassen kan bruges med en reduktionsventil af standardtypen til nitrogen. Ved brug af egnet læksøgningsudstyr er det muligt at opdage betydeligt mindre lækager med denne blanding end ved brug af rent nitrogen eller læksøgningsspray. Fordi hydrogenmolekyler er meget små, kan man hurtigt finde lækager i et kølesystem ved hjælp af en såkaldt sniffer. Det er muligt at opdage meget små lækager – mindre end 5 g pr. år.

Nitrogen til trykprøvning og læksøgning
Nitrogen er den mest almindelige og mest omkostningseffektive gas til den trykprøvning og læksøgning, der udføres, inden man fylder kølemiddel i systemet.

Adresse

Høje Taastrup Vej 42, 2630 Taastrup