Gå til hovedindhold

Dinitrogenoxid / Lattergas

Anvendes inden for industri, forskning og sundhedsvæsenet

Anvendelse af dinitrogenoxid (lattergas)

Dinitrogenoxid (også kaldet lattergas) anvendes bl.a. som gas til flammedetektorer (AAS) og som tilsætningsstof i forbrændingsmotorer til effektforøgelse. Medicinsk Lattergas anvendes inden for sundhedsvæsenet og er en lettere form for narkosemiddel med smertestillende og sederende egenskaber. Air Liquide leverer den renhed og volumen, du har brug for til dit anvendelsesområde.

Sundhedsrisici ved anvendelse af lattergas i beruselsesøjemed

At inhalere lattergas for at opnå en kortvarig rus er forbundet med sundhedsrisici, og det kan give dig alvorlige skader. Lattergassen erstatter ilten i lungerne, hvilket kan føre til bevidstløshed, kvælning og i værste fald død. Hvis du er uheldig, kan nogle få indåndinger være nok til, at det får de værst tænkelige følger. At indånde lattergas er altså forbundet med livsfare!

Læs mere om helbredsrisiciene ved anvendelse af forskellige gasser, både i beruselsesøjemed og til at forvrænge stemmen, i dette dokument med sikkerhedsoplysninger om lattergas (PDF) fra European Industrial Gas Association (EIGA).

Levering af lattergas

Air Liquide leverer dinitrogenoxid (lattergas) i forskellige volumener og renhedsgrader på flasker.

Udstyr

Air Liquide tilbyder gasudstyr, så du så sikkert som muligt kan få din gas frem til det sted, hvor den skal bruges, fx gascentraler og udtagsposter.

Læs mere om udstyr og gastilbehør under Udstyr.

Tjenesteydelser

Air Liquide tilbyder alle de tjenesteydelser, du har brug for for at kunne anvende vores gasser så sikkert, effektivt og rentabelt som muligt.

Læs mere om vores tjenesteydelser:

Brancher, som anvender lattergas

Læs mere om anvendelse af lattergas i din branche:

Sndhedsvæsenet

Adresse

Høje Taastrup Vej 42, 2630 Taastrup