Gå til hovedindhold
Hydrogen

Hydrogen

Reduktionsgas, brændgas, instrumentgas, ballongas m.m.

Anvendelse af hydrogen

Hydrogen (med den kemiske formel H2) – også kaldet brint eller gasformig brint – anvendes bl.a. inden for industrien som reduktionsgas, fx ved ovnlodning og som brændgas samt inden for forskning og analyse som bæregas og instrumentgas.

Air Liquide leverer gasformig brint som en ren specialgas i to renhedsgrader: ALPHAGAZ™ 1, med en renhed på 99,999 %, og ALPHAGAZ 2, med en renhed på 99,9999 %, som anvendes til kritiske laboratorie- og analyseapplikationer.

Læs mere om anvendelse af hydrogen inden for Forskning og analyse.

Hydrogen – fremtidens energi

Hydrogen er en meget brændbar gas – og det mest almindelige stof i hele universet. Forhåbningen er, at hydrogen kan blive fremtidens brændstof i eksempelvis biler (brintbiler), men også på kraftværker. Fordelen ved hydrogen er, at det har en højere brændværdi end olie og benzin, og at der ikke udledes nogen forurening ved afbrænding – kun vand.

Hydrogen kan fremstilles fra forskellige energikilder, især vedvarende energi. Gassen har derfor et stort potentiale som en ren energikilde og er et alternativ til fossile brændsler.

Hydrogen kombineret med luftens ilt kan omdannes til elektricitet ved hjælp af brændselsceller, hvor rent vand er det eneste biprodukt.

Air Liquide dækker hele forsyningskæden for hydrogen som brændsel: produktion, distribution, lager, brændselsceller og ladestationer til køretøjer. Vi bidrager dermed til arbejdet med at udbrede hydrogen som en ren energikilde til bl.a. personbiler og busser.

Læs mere om mulighederne med gasformig brint under Vedvarende energi.

Andre anvendelsesområder

Hydrogen anvendes ydermere til hydrering af kul, hærdning af fedtstoffer, afsvovling af olieprodukter og hydrogering i talrige organisk-kemiske processer. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud, eller hvis du har spørgsmål til anvendelsen af hydrogen.

Levering af hydrogen

Air Liquide leverer hydrogen og gasblandinger med hydrogen i forskellige volumener og koncentrationer på flasker og i tube-trailers (gasform). 

Udstyr

Air Liquide forhandler udstyr til håndtering af hydrogengas, så du sikkert kan få din gas frem til det sted, hvor den skal bruges, fx gascentraler og udtagsposter.

Læs mere om udstyr og gastilbehør under Udstyr.

Tjenesteydelser

Air Liquide tilbyder alle de tjenesteydelser, du har brug for for at kunne anvende vores gasser så sikkert, effektivt og rentabelt som muligt.

Læs mere om vores tjenesteydelser:

Adresse

Høje Taastrup Vej 42, 2630 Taastrup