Gå til hovedindhold
Hydrogen

Hydrogen

Reduktionsgas, brændgas, instrumentgas, ballongas m.m.

Anvendelse af hydrogen

Hydrogen (også kaldet brint eller gasformig brint) anvendes bl.a. inden for industrien som reduktionsgas, fx ved ovnlodning, og som brændgas samt inden for forskning og analyse som bæregas og instrumentgas.

Air Liquide leverer gasformig brint som en ren specialgas i to renhedsgrader: ALPHAGAZ™ 1, med en renhed på 99,999 %, og ALPHAGAZ 2, med en renhed på 99,9999 %, som anvendes til kritiske laboratorie- og analyseapplikationer.

Læs mere om anvendelse af hydrogen inden for Forskning og analyse.

Hydrogen – fremtidens energi

Hydrogen kan fremstilles fra forskellige energikilder, især vedvarende energi. Gassen har derfor et stort potentiale som en ren energikilde og er et alternativ til fossile brændsler.

Hydrogen kombineret med luftens ilt kan omdannes til elektricitet ved hjælp af brændselsceller, hvor rent vand er det eneste biprodukt.

Air Liquide dækker hele forsyningskæden for hydrogen som brændsel: produktion, distribution, lager, brændselsceller og ladestationer til køretøjer. Vi bidrager dermed til arbejdet med at udbrede hydrogen som en ren energikilde til bl.a. personbiler og busser.

Læs mere om mulighederne med gasformig brint under Vedvarende energi.

Levering af hydrogen

Air Liquide leverer hydrogen og gasblandinger med hydrogen i forskellige volumener og koncentrationer på flasker eller ved produktion på stedet.

Udstyr

Air Liquide tilbyder gasudstyr, så du så sikkert som muligt kan få din gas frem til det sted, hvor den skal bruges, fx gascentraler og udtagsposter.

Læs mere om udstyr og gastilbehør under Udstyr.

Tjenesteydelser

Air Liquide tilbyder alle de tjenesteydelser, du har brug for for at kunne anvende vores gasser så sikkert, effektivt og rentabelt som muligt.

Læs mere om vores tjenesteydelser: