Gå til hovedindhold

Lattergas og helium må kun anvendes i industrien og sundhedsvæsenet

Lattergas og helium fra Air Liquide må kun anvendes i industrien og sundhedsvæsenet.

Vi ved, at lattergas undertiden anvendes i beruselsesøjemed, og at helium anvendes til at forvrænge stemmen. Som producent og forhandler af disse gasser ønsker vi at tage ansvar og informere om de risici, der er forbundet med at inhalere gasser.

Lattergas anvendes i industrien og sundhedsvæsenet. I sundhedsvæsenet er lattergas et lægemiddel og anvendelse af gassen i forbindelse med indånding må kun ske under overvågning af medicinsk personale.

At indånde lattergas på egen hånd for at få en kort rus er sundhedsskadeligt, og man kan komme alvorligt til skade. Lattergassen erstatter ilten i lungerne, hvilket kan føre til bevidstløshed, kvælning og i værste fald døden. Bare nogle få indåndinger kan være nok til at give varige hjerneskader.

Helium anvendes også både i industrien og sundhedsvæsenet, og at indånde helium til at forvrænge stemmen er lige så farligt som at indånde lattergas.

Læs mere om de sundhedsrisici, der er forbundet med at anvende gasserne, både i beruselsesøjemed og til at forvrænge stemmen, i sikkerhedsinformation om lattergas og helium (PDF)

Hvis du har spørgsmål om lattergas og helium, er du velkommen til at kontakte Ronnie Hjulmand, Nordic Safety, Security & IMS Manager, tlf. 43 55 50 75, eller e-mail ronnie.hjulmand@airliquide.com.

Læs mere om lattergas her
Læs mere om helium her