Gå til hovedindhold
Nitrogen

Nitrogen

Ikke blot til køling og frysning

Anvendelse af nitrogen

Nitrogen (N2) – også kaldet kvælstof –anvendes inden for praktisk taget alle industrielle aktiviteter, enten flydende eller i gasform. Raffinaderier og petrokemisk industri kræver store mængder gasformigt nitrogen for at fjerne oxygen og fugt i forskellige processer. I fødevareindustrien anvendes flydende nitrogen i fødevareprocesser som fx køling, frysning og temperaturkontrol , mens gasformigt nitrogen anvendes i modificeret atmosfære i emballage. I mange brancher anvendes gasformigt kvælstof i mindre mængder til at nulstille og rense analyseinstrumenter.

Nitrogen til laboratorier og analyser

Air Liquide leverer både flydende nitrogen og gasformigt nitrogen i den renhed og i de volumener, du har brug for til din proces. Vi tilbyder rent gasformigt kvælstof under vores produktnavn ALPHAGAZ™. ALPHAGAZ 1 nitrogen har en renhed på 99,999 %, mens ALPHAGAZ 2 har en renhed på 99,9999 % og er velegnet til kritiske laboratorie- og analyseapplikationer. ALPHAGAZ 1 leveres på flasker udstyret med vores åbne og ergonomiske flaskehoved og vores flaskeventil SMARTOP™. Vi tilbyder også flydende nitrogen i mindre beholdere beregnet til kryogene gasser.

Fødevarer og drikkevarer

Gasformig nitrogen anvendes i føde- og drikkevareindustrien til en række forskellige formål. Nitrogen anvendes først og fremmest til køling og frysning, modificeret atmosfære i emballage samt temperaturkontrol ved lagring og transport af fødevarer. En høj og ensartet kvalitet er et absolut krav ved produktion af fødevarer og drikkevarer. Derfor er Air Liquides produktprogram til fødevarer og drikkevarer – ALIGAL™ – tilpasset specielt til moderne krav inden for fødevareproduktion, bl.a. med hensyn til sporbarhed og HACCP. Læs mere om anvendelse af gasser til Drikkevarer og Fødevarer.

ALbee Cool – flydende nitrogen på bytteflaske

ALbeeTM Cool nitrogen er en fleksibel bytteflaske med et arbejdstryk på 0-50 bar beregnet til trykprøvning, lækagesøgning, spuling og lodning. Med ALbee Cool kommer du hurtigt i gang med arbejdet.

Levering af nitrogen (N2)

Air Liquide leverer nitrogen og gasblandinger med nitrogen i forskellige volumener og koncentrationer på flasker.

Har du brug for at købe gasformigt kvælstof i store mængder, kan vi levere det i flydende form via tankbil. Vi installerer i så fald en egnet tank og fordamper med kontrol af dit gasforbrug. Vi leverer også nitrogen ved produktion på stedet.

Har du brug at købe for gasformigt kvælstof på flasker, er disse udstyret med en af vores moderne og smarte flaskeventiler, som indgår i det, vi kalder Top-familien, det vil sige SMARTOPTM, ALTOPTM, EXELTOPTM eller ALbeeTM Cool.

Vi tilbyder forskellige løsninger til forskellige arbejdssituationer. Kontakt os for at få en pris på levering af nitrogen eller flydende nitrogen (liquid nitrogen) til din virksomhed. Vi giver dig et uforpligtende tilbud og stiller vores ekspertviden til rådighed, så du får en optimal løsning.

Udstyr

Air Liquide tilbyder gasudstyr, så du så sikkert som muligt kan få dit gasformige kvælstof frem til det sted, hvor det skal bruges, fx gascentraler og udtagsposter.

Læs mere om udstyr og gastilbehør under Udstyr.

Tjenesteydelser

Air Liquide tilbyder alle de tjenesteydelser, du har brug for for at kunne anvende vores gasser så sikkert, effektivt og rentabelt som muligt.

Læs mere om vores tjenesteydelser:

Adresse

Høje Taastrup Vej 42, 2630 Taastrup